Burja ovira promet na Hrvaškem

Za osebna vozila sta znova odprta krški in paški most. Zaradi požara je ustavljen promet na jadranski magistrali.

Objavljeno
23. julij 2012 11.55
mdr/burja
Ma. Ja., Delo.si
Ma. Ja., Delo.si
Zagreb, Ljubljana − Močna burja pri naših južnih sosedih povzroča nemalo preglavic. Zaradi silovitega vetra so po podatkih hrvaškega avtokluba tako za vsa vozila zaprti odsek avtoceste proti Splitu med Gornjo Pločo in Posedarjem, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački in del reške obvoznice.

Samo za osebna vozila sta odprta mostova, ki vodita na Krk in Pag, odsek Delnice − Kikovica na avtocesti od Zagreba proti Reki in jadranska magistrala od Bakra do Svete Marije Magdalene.

Burja poleg tega ovira tudi plovbo na trajektnih linijah proti otokom Rab, Cres in Pag. Na reškem območju so poleg trajektnih linij zaradi burje prekinili tudi katamaranske povezave s kvarnerskimi otoki.

Zaradi gostega dima in požara je promet ustavljen na jadranski magistrali pri kraju Selce in na cesti pri Bribiru.

Burja povzroča preglavice tudi na naših cestah

Burja pa ovira promet tudi na nekaterih slovenskih cestah. Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na hitri cesti Razdrto − Vrtojba med razcepom Nanos in priključkom Ajdovščina tako prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton. Razmere na cestah lahko sicer spremljate tudi na naši spletni strani.