Chavez po operaciji znova v Venezueli

Chavez je dejal, da se počuti dobro, a ob tem poudaril, da še naprej moli za uspeh v bitki za svoje življenje.

Objavljeno
17. marec 2012 11.24
Ma. Ja., Delo.si
Ma. Ja., Delo.si
Caracas − Venezuelski predsednik Hugo Chavez se je s Kube, kjer je prestal operacijo, s katero so mu menda odstranili rakav tumor, sinoči vrnil v Venezuelo. Dejal je, da se počuti dobro, a ob tem poudaril, da še naprej moli za uspeh v bitki za svoje življenje, piše Slovenska tiskovna agencija.

Chavez je na spletnem socialnem omrežju Twitter v petek zapisal, da je njega in spremstvo na letališče v Kubi pospremil kubanski predsednik Raul Castro. Kmalu zatem je njegovo letalo po poročanju lokalnih medijev pristalo v kraju Maiquetia, okoli 30 kilometrov severno od venezuelske prestolnice Caracas.

Chaveza so na poletu člani družine in nekateri sodelavci, ki so mu stali ob strani tudi v času zdravljenja. Na letališču pa so ga pričakali člani njegovega kabineta.

Chavez je venezuelski predsednik vse od leta 1999, sedmega oktobra letos pa se bo na predsedniških volitvah potegoval za nov mandat. V državi sicer vlada velika negotovost glede njegovega zdravstvenega stanja in morebitnih posledic bolezni. Njegov glavni tekmec na volitvah bo skupen kandidat opozicije Hanrique Capriles.

Konec februarja je Chavez na Kubi prestal operacijo v predelu medenice, kjer so mu kubanski zdravniki že junija lani po dveh operacijah odstranili rakav tumor. Venezuelski predstavniki doslej niso povedali, za kakšne vrste raka gre in kje točno se je pojavil, prav skrivnostnost glede podrobnosti bolezni pa še dodatno podpihuje govorice o slabem zdravstvenem stanju venezuelskega predsednika, dodaja STA.