Costa Allegra naj bi sejšelski otok dosegla jutri

Lastnica križarke Costa Crociere se opravičuje za »nevšečnosti« in obljublja, da te ne bodo trajale predolgo.

Objavljeno
29. februar 2012 11.03
Posodobljeno
29. februar 2012 11.15
Mo. Z., Delo.si
Mo. Z., Delo.si
Rim - Križarko Costa Allegra, ki jo je v bližini Sejšelov v ponedeljek zajel požar, zaradi česar so odpovedali ladijski motorji, vlečejo proti otroku Mahé (Sejšeli), kamor bo prispela predvidoma v četrtek zjutraj. Medtem ustrezne službe pripravljajo načrt, kako bodo potnikom z otoka čim prej uredili pot domov.

Po pisanju BBC je o razmerah na krovu, kjer je 636 potnikov in 413 članov posadke, znanega malo. Iz podjetja Costa Crociere, lastnika tudi pred mesecem dni nasedle križarke Costa Concordia, so včeraj sporočili le, da se potniki počutijo dobro. Na ladji sicer deluje le najnujnejša razsvetljava, potniki se menda hladijo kar na palubi, ker je v notranjosti ladje prevroče.

Do 188 metrov dolge ladje je sicer že včeraj prispel helikopter s hrano in satelitskimi telefoni. Poleg tega je sejšelsko plovilo pripeljalo manjši električni generator za ponovno vzpostavitev najosnovnejših stvari na ladji, med drugim stranišč.

»Podjetje se opravičuje za nevščenosti - absolutna prioriteta je, da zmanjšamo njihovo trajanje,« so medtem sporočili iz podjetja Costa Crociere.