Eksplozija v mehiškem Pemexu zaradi kopičenja metana

Število smrtnih žrtev eksplozije na sedežu mehiškega naftnega podjetja se je povzpelo na 37.

Objavljeno
05. februar 2013 07.11
Posodobljeno
05. februar 2013 07.15
MEXICO-PEMEX-OIL-BLAST
Mo. Z., Delo.si
Mo. Z., Delo.si
Ciudad de Mexico - Eksplozijo, ki je prejšnji teden odjeknila na sedežu mehiškega naftnega podjetja Petroleos Mexicanos (Pemex), je povzročilo kopičenje plina v kleti poslopja, je po pisanju Slovenske tiskovne agencije sporočil generalni državni tožilec Jesus Murillo Karam. Število smrtnih žrtev incidenta se je medtem povzpelo na 37.

V kletnih prostorih stolpnice naj bi se po prvih ugotovitvah preiskovalcev kopičil metan. Od kod je plin prišel, zaenkrat še ni jasno. Ni pa nobenih namigov, da bi bila za katastrofo kriva eksplozivna naprava.

V kleti je v četrtek delala vzdrževalna ekipa, ki naj bi tudi sprožila iskro, zaradi katere je eksplodiral nakopičeni plin. To potrjuje tudi pričanje enega od preživelih članov ekipe, še piše STA.

Medtem se je število smrtnih žrtev eksplozije povzpelo na 37, potem ko je v bolnišnici ranam podlegla še ena oseba. 120 ljudi je bilo ob tem ranjenih, 29 se jih je v ponedeljek še vedno zdravilo v bolnišnicah.

Eksplozija je v četrtek stresla stavbo B2 54-nadstropnega poslovnega kompleksa družbe Pemex. Štiri nadstropja so bila močno poškodovana. Na sedežu mehiškega naftnega velikana sicer dela več kot 10.000 ljudi.