»Flamby« - zmagovalec francoskih volitev

Françoisu Hollandu neredki očitajo, da je premehak levičar, ki obljublja sanje, v katere niti sam ne verjame.

ned, 06.05.2012, 20:15

OSEBNO: Oče štirih otrok in nekdanji partner Ségolène Royal, ki je zadnja leta v razmerju z novinarko Valérie Trierweiler.

POKLICNO: Karierni politik, ki je letos prvič kandidiral za predsednika Francije, in pod čigar taktirko naj bi ljudje spet sanjali.

Sedeminpetdesetletni François Hollande, ki se je že pri tridesetih letih zagledal v politiko, je pred drugim krogom predsednikških volitve trdil, da ima vse, kar potrebuje za zmago: program, ki napoveduje takojšnje spremembe (Le changement, c′est maintenant), politično kilometrino socialista za seboj (Socialistično stranko je vodil v obdobju 1997-2008), dobro vizijo pred seboj, še slog in značaj, po katerih je pravi antipod Nicolasu Sarkozyju.

Socialist, ki mu satirično pravijo Flamby, je hotel predvolilno pozornost usmeriti na »res prava« področja, ki zadevajo vsakega državljana: h kupni moči, brezposelnosti, zdravju, šoli, mladim, Evropi.

Hollande, ki se je 12. avgusta 1954 v Rouenu rodil zdravniku in socialni delavki, je med volilno kampanjo zagotavljal, da ga skrbi vsak državljan, še posebno mladi, ki se komaj postavljajo na noge. Neredki mu sicer očitajo, da je premehak levičar, ki obljublja sanje, v katere niti sam ne verjame.

Prijavi sovražni govor