»Flamby« - zmagovalec francoskih volitev

Françoisu Hollandu neredki očitajo, da je premehak levičar, ki obljublja sanje, v katere niti sam ne verjame.

ned, 06.05.2012, 20:15

OSEBNO: Oče štirih otrok in nekdanji partner Ségolène Royal, ki je zadnja leta v razmerju z novinarko Valérie Trierweiler.

POKLICNO: Karierni politik, ki je letos prvič kandidiral za predsednika Francije, in pod čigar taktirko naj bi ljudje spet sanjali.

Sedeminpetdesetletni François Hollande, ki se je že pri tridesetih letih zagledal v politiko, je pred drugim krogom predsednikških volitve trdil, da ima vse, kar potrebuje za zmago: program, ki napoveduje takojšnje spremembe (Le changement, c′est maintenant), politično kilometrino socialista za seboj (Socialistično stranko je vodil v obdobju 1997-2008), dobro vizijo pred seboj, še slog in značaj, po katerih je pravi antipod Nicolasu Sarkozyju.

Socialist, ki mu satirično pravijo Flamby, je hotel predvolilno pozornost usmeriti na »res prava« področja, ki zadevajo vsakega državljana: h kupni moči, brezposelnosti, zdravju, šoli, mladim, Evropi.

Hollande, ki se je 12. avgusta 1954 v Rouenu rodil zdravniku in socialni delavki, je med volilno kampanjo zagotavljal, da ga skrbi vsak državljan, še posebno mladi, ki se komaj postavljajo na noge. Neredki mu sicer očitajo, da je premehak levičar, ki obljublja sanje, v katere niti sam ne verjame.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se