Francoska skrajna desnica bo tožila Madonno

Marine Le Pen je ogorčena nad Madonninim videposnetkom, v katerem ima vodja skrajne desnice na čelu kljukasti križ.

ned, 15.07.2012, 13:20

Pariz - Voditeljica francoske skrajne desne stranke Nacionalna fronta Marine Le Pen, ki je pevki Madonni že pred dnevi zagrozila s civilno tožbo, je danes po pisanju časnika Le Monde sporočila, da jo bo tudi vložila. To bo, kot je dejala, storila prihodnji teden na sodišču v Bobignyju.

Vodjo skrajne desnice je razburil pevkin videposnetek, ki ga je Madonna predvajala že 31. maja na koncertu v Tel Avivu, včeraj pa tudi na pariškem Stade de France.

V videu se pojavi Madonnin obraz, ki se s hitrimi posnetki spreminja v obraze drugih ljudi, tudi znanih politikov, med katerimi so tudi Hu Jintao, Sarah Palin in Barack Obama. Obraz Marine Le Pen se pojavi le nekaj trenutkov za tem, ko so na projekciji vidne oči Adolfa Hitlerja in kljukasti križ na njenem čelu.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se