Hrvaški premier padel s patrie

Premier Zoran Milanović je po padcu z oklepnika nadaljeval z ogledoma vojašnice v Petrinji.

Objavljeno
05. marec 2013 15.10
Posodobljeno
05. marec 2013 16.30
reut*MILANOVIC
T. Sch., Delo.si
T. Sch., Delo.si

Zagreb — Hrvaški premier Zoran Milanović je danes med obiskom vojašnice v Petrinji med poziranjem fotografom in novinarjem padel z vojaškega oklepnika, poroča hrvaški Dnevnik.hr, ki je objavil tudi posnetek padca. Po padcu se je premier takoj pobral in nadaljeval z obiskom po protokolu.

Milanović se je med ogledom vojaških vozil povzpel na patrio AMV 8x8 (osemkolesni vojaški oklepnik). Po kratkem ogledu se je odločil, da bo z njega skočil in ne uporabil lestve. A pri skoku mu je spodneslo in premier je padel na hrbet.

Po padcu se je premier takoj pobral, si popravil obleko in stepel prah, nato pa nadaljeval z obiskom, kot da se ni zgodilo nič. »V redu sem, nisem se poškodoval. To ni bila pametna odločitev. Tega ne priporočam drugim. Hotel sem se postaviti pred vami,« je po padcu povedal Milanović, piše Jutranji list.

Hrvaškega premiera je med obiskom v vojašnici Polkovnika Predraga Matanovića spremljal celotni hrvaški vojaški vrh. Med drugimi načelnik generalštaba hrvaške vojske general Drago Lovrić in obrambni minister Ante Kotromanović.