Iztiril vlak berlinske mestne železnice

V berlinskem predmestju Tegel je iztiril vlak mestne železnice z vsemi svojimi šestimi vagoni.

tor, 21.08.2012, 14:50

Berlin -  Po prvih podatkih berlinskih gasilcev je ranjenih pet ljudi, nobeden od njih težje.

Ob prvih novicah o iztirjenju so se mnogi Berlinčani že ustrašili, da se vračajo težave izpred poltretjega leta, ko so tehnične pomanjkljivosti in slabo upravljanje prepolovili število delujočih vlakov in povzročili velike težave mestu, ki računa na svoj javni promet, saj vlaki berlinske S-Bahn na svojih 330 kilometrov dolgih progah v prestolnici in njeni
okolici običajno vsak dan prepeljejo okrog 1,3 milijona potnikov. Po še nepotrjenih poročilih pa je videti, da je iztirjenje zakrivila okvarjena kretnica, priče tudi poročajo o udaru strele na ta del proge med nevihto na predvečer nesreče.

Berlinsko hitro mestno železnico sicer upravljajo pri koncernu Deutsche Bahn, zaradi njenih težav pa so bili očitkov deležni tudi v mestni vladi župana Klausa Wowereita, ki je do vratu v težavah tudi zaradi zamud pri gradnji novega berlinskega letališča in še nekaterih neuspešnih projektov.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se