Križarka družbe Costa Crociere po požaru ostala brez elektrike

Zaradi požara so se ustavili ladijski motorji. Okoli 1000 potnikov je že na varnem.

Objavljeno
27. februar 2012 19.16
Mo. B., Delo.si
Mo. B., Delo.si

Rim - Na križarki Costa Allegra, ki je plula ob Sejšelih, je danes izbruhnil požar. Po navedbah italijanske obalne straže so požar na ladji družbe Costa Crociere, lastnice nasedle križarke Costa Concordia, že pogasili, okoli 1000 ljudi na krovu pa je na varnem. Po požaru pa ne delujejo več ladijski motorji, zato so s križarke že poklicali na pomoč.

Italijanska obalna straža je sporočila, da so s križarke lokalne oblasti na Sejšelih obvestili, da je prišlo do požara, ko je ladja plula v bližini otoka Alphonse, ki se nahaja okoli 200 milj od Sejšelov, poroča Slovenska tiskovna agencija.

Po navedbah predstavnika italijanskih obalnih straž Cosima Nicastra je kapitan italijanske oblasti obvestil, da so požar, ki naj bi izbruhnil v bližini ladijskih generatorjev, hitro pogasili, vseh 636 potnikov in 413 članov posadke pa je na varnem.

Po požaru pa so se ustavili ladijski motorji, ostali pa so tudi brez elektrike, zato so s križarke že poklicali na pomoč. Po navedbah Nicastra so na pomoč Costi Allegri že poslali tovorne ladje, ki so se nahajale v bližini križarke, Sejšeli pa so na pomoč poslali motorni čoln, letalo in dva vlačilca.

Na požar se je odzvala tudi lastnica ladje, ladjarska družba Costa Crociere s sedežem v Genovi. Lastnica Costa Concordie, ki je 13. januarja nasedla ob toskanskem otoku Giglio, je sporočila, da na ladji že preverjajo motorje in možnosti za ponoven zagon potrebnih instrumentov. Po nesreči Costa Concordie, v kateri je življenje izgubili 32 ljudi, so bile proti ladjarski družbi sicer vložene številne tožbe, še piše STA.