Moški v Teksasu ustrelil šest ljudi, med njimi štiri otroke

Ameriški predsednik je ob novem strelskem incidentu Američane posvaril, da potrebujejo razmislek o nadzoru nad orožjem.

Objavljeno
10. julij 2014 09.05
Posodobljeno
10. julij 2014 09.15
USA-SHOOTING/TEXAS
Ma. Ja., Delo.si, STA
Ma. Ja., Delo.si, STA
Austin − Iz kraja Spring v bližini največjega teksaškega mesta Houston poročajo o družinski tragediji. Še neidentificirani moški je namreč med družinskim prepirom ustrelil štiri otroke − eden od njih je umrl ob prihodu v bolnišnico − in dva odrasla, piše Slovenska tiskovna agencija.

V streljanju je bila ranjena tudi ženska, ki ji je uspelo pred odhodom v bolnišnico policiji povedati, kje je osumljeni strelec, sicer njen sorodnik. Policija ga je ujela po 20-minutnem lovu v slepi ulici, sledilo pa je več kot uro dolgo obleganje. Iz šerifove pisarne so nato po twitterju sporočili, da je strelec že v priporu.

Takšni in podobni strelski obračuni so v ZDA zelo pogosti, piše STA. V Kaliforniji je 23. maja študent z duševnimi motnjami ustrelil šest ljudi in sebe, 5. junija je moški v kampusu v Seattlu ustrelil eno osebo in ranil dve drugi. Junija je par, domnevno povezan s protivladnimi skrajneži, v Las Vegasu ustrelil dva policista in civilista, v srednji šoli v Oregonu pa je najstnik ustrelil 14-letnega dijaka.

Ameriški predsednik Barack Obama je Američane posvaril, da potrebujejo razmislek o nadzoru nad orožjem, ki v ZDA ostaja relativno lahko dostopno, še piše STA.