Na Hrvaškem pobegli bik že tretji dan straši mimoidoče

Novi bik Jerry je usodo vzel v svoje noge in pobegnil naravnost iz klavnice. Žival že pred prijetjem pomilostili.
Fotografija: Najprej so bika hoteli predelati v salame, zdaj ga nameravajo celo veterinarsko oskrbeti. FOTO: Š Jeff Haynes/Reuters
Odpri galerijo
Najprej so bika hoteli predelati v salame, zdaj ga nameravajo celo veterinarsko oskrbeti. FOTO: Š Jeff Haynes/Reuters

Zagreb – V Slatini v Zahodni Slavoniji je v torek iz klavnice pobegnil bik in podrl varnostno ograjo iz žice. Žival je tekla po središču mesta, kjer je skoraj podrla enega od pešcev, nato pa je pobegnila v gozd. Iskalna akcija za bikom še poteka. V klavnici so obljubili, da bika ne bodo pokončali, če ga bodo ujeli.

Po poročanjih lokalnih medijev je pobeg bika povzročil preplah v mestu. Na enem od videoposnetkov, ki so jih v uredništvo novičarskega portala icv.hr poslali prebivalci, je videti belega bika, kako z rogovi za las zgreši mimoidočega moškega, ki se reši s skokom za drevo. Iz podjetja Mesoprerada, od koder je bik pobegnil, so sporočili, da v incidentu ni bil poškodovan nihče.

Pojasnili so, da je bik prebil žičnato ograjo ob izstopu iz tovornjaka, s katerim so ga pripeljali v klavnico. Napovedali so, da bodo dodatno okrepili žičnato ograjo, da bi se v prihodnje izognili podobnim dogodkom.
 



Bik izkušen z življenjem v naravi


Bik se je po navedbah podjetja ob pobegu lažje poškodoval, zato je pomembno, da ga čim prej najdejo in ga veterinarsko oskrbijo. Zato pozivajo prebivalce, naj sporočijo, če imajo informacije o pobeglem biku. Pri tem obljubljajo, da bodo poskrbeli, da bo bik še naprej srečno živel na farmi v dobri družbi s kravami.

Bik, ki je pobegnil v Slatini, je bil v prosti reji ter ima izkušnje z življenjem v naravi, danes poroča Jutarnji list. Ob tem je časnik spomnil na podoben lanski dogodek, ko je bik Jerry pobegnil iz klavnice pri Splitu in med svojim pobegom zabaval hrvaško javnost. Bika iz Slatine so na spletnih družbenih omrežjih že poimenovali »novi Jerry«.

Komentarji: