Na milanskem sodišču o Berlusconijevih divjih zabavah

Priče so v okviru sojenje nekdanjemu italijanskemu premeru pojasnjevale dogajanje na zabavah »bunga bunga«.

Objavljeno
16. april 2012 20.00
Mo. B., Delo.si
Mo. B., Delo.si

Rim - Na zaslišanju v okviru sojenja nekdanjemu italijanskemu premieru Silviu Berlusconiju v zadevi Ruby je pred milanskim sodiščem danes nastopilo več mladih žensk, med njimi Imane Fadil, ki je razkrila, da je Berlusconi v vili blizu Milana gostil divje zabave »bunga bunga« s striptizi, ki se jih je udeležila tudi političarka Nicole Minetti, poroča Slovenska tiskovna agencija.

Fadilova je med prvim obiskom t. i. »bunga bunga« zabave v Berlusconijevi vili videla mladi ženski, oblečeni v nuni v »črnih tunikah, z belimi tančicami in križi«, ki sta se slačili pred nekdanjim premierom. Ena od njiju je po besedah Fadilove bila Nicole Minetti, poslanka Berlusconijeve stranke Ljudstvo svobode v lokalnem parlamentu v Lombardiji.

Minettijeva se je po besedah Fadilove z žensko po imenu Barbara Faggioli začela zvijati v »seksi plesu« ter se slekla do spodnjega perila. Po navedbah Fadilijeve sta ženski tam tudi prenočili.

Kot je še povedala Fadilova, ji je Berlusconi na zabavi dal 2000 evrov v gotovini. Berlusconi se na milanskem sodišču zagovarja, ker je domnevno plačal za spolne odnose z mladoletno prostitutko, Maročanko Ruby s pravim imenom Karima el Mahroug. To je v Italiji kaznivo dejanje, za katero je predvidena triletna zaporna kazen.

Današnjega zaslišanja se je udeležilo več mladih žensk, ki so hodile na Berlusconijeve zabave v njegovo vilo. Berlusconi, ki sicer zanika kakršno koli krivdo, se na sodišču ni pojavil, še poroča STA.