Na spletni strani moskovskega sodišča slogan proti Putinu

Na spletno stran moskovskega sodišča so v podporo zasedbi Pussy Riot vdrli hekerji.

tor, 21.08.2012, 14:25

Moskva - Na stran moskovskega sodišča, ki je članice ruske pank skupine Pussy Riot v petek obsodilo na dve leti zapora, so danes vdrli za zdaj neznani hekerji. Na strani sodišča sta se tako med drugim pojavila slogan proti predsedniku Vladimirju Putinu in nova pesem skupine, piše Slovenska tiskovna agencija. Na strani okrožnega sodišča je bilo davi moč opaziti tudi video posnetek homoseksualnega bolgarskega pevca Azisa in opazke na račun ruskega pravosodnega sistema. Naložena je bila tudi najnovejša pesem skupine z naslovom Putin je prižgal ogenj revolucije.

Tiskovna predstavnica sodišča je potrdila, da so spletno stran napadli hekerji, in zatrdila, da si prizadevajo znova vzpostaviti normalno stanje.

Sodišče je 24-letno Marijo Aljohino, 23-letno Nadeždo Tolokonikovo in 29-letno Jekaterino Samučevič obsodilo zaradi huliganstva, ki ga je vodilo versko sovraštvo in razžalitev vernikov.

Trojica je v moskovski katedrali Kristusa Odrešenika izvedla punk molitev. V njej so pevke prosile Devico Marijo, naj Rusijo reši Putina, in obsodile Rusko pravoslavno cerkev »poveličevanja gnilih diktatorjev«. Putin se je takrat potegoval za tretji predsedniški mandat, ki ga je nato tudi dobil.

Sojenje se je začelo 30. julija, glasbenice pa so se izrekle za nedolžne glede obtožb. Ob tem so izrazile obžalovanje, če je njihovo politično motivirano dejanje nekatere vernike užalilo, saj to ni bil njihov namen.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se