News Corporation na dva dela?

Eno podjetje bi menda združevalo televizijsko in filmsko produkcijo, drugo pa založniško dejavnost.

Objavljeno
26. junij 2012 12.33
Mo. Z., Delo.si
Mo. Z., Delo.si

Washington, London - The Wall Street Journal, ki je v lasti medijskega konglomerata News Corporation, je poročal, da naj bi iz podjetja Ruperta Murdocha nastali dve, in sicer bi eno združevalo televizijsko in filmsko produkcijo, drugo pa založniško dejavnost, obe sicer še naprej v lasti družine Murdoch. Po pisanju BBC v News Corp. novice niso hoteli komentirati.

Kot še piše britanski medij, bi pod eno podjetje prešla filmski studio 20th Century­ Fox in televizijska mreža Fox, pod drugo pa založništvo, in sicer časopisa The Wall Street Journal in Times ter založniška hiša HarperCollins.

Podjetje News Corporation je moralo od izbruha škandala zdaj že ukinjenega britanskega tabloida News of the world žrtvam vdora v telefone izplačati že več milijonov funtov odškodnine. Afera je izbruhnila julija lani, ko so informacije o neetičnem delovanju tabloida News of the World prišle v javnost. Razkritja so zatresla temelje Murdochovega medijskega imperija in sprožila kritiko glede odnosa med mediji, politiki in policijo.