Nova eksplozija v Zagrebu

Hrvaška policija kategorično zavrača možnost terorističnega napada.

Objavljeno
11. januar 2013 08.48
jsu*ZAGREB
R. D., Ma. Ja., Delo.si
R. D., Ma. Ja., Delo.si

Zagreb − Malo po polnoči je v hrvaški prestolnici odjeknila silovita eksplozija. Pri tem je bila poškodovan en moški, ki so ga po navedbah hrvaške televizije HRT z reševalnim vozilom prepeljali v bolnišnico. Njegovo življenje ni ogroženo.

Po neuradnih informacijah, ki jih navaja HRT, policija poškodovanega moškega povezuje z eksplozijo in ga zaslišuje v bolnišnici. Rezultati preiskave bodo morda znani še danes.

Eksplozija je po navedbah hrvaških medijev odjeknila na avtobusni postaji na križišču Aleje Bologna in Gospodske ulice v zahodnem delu Zagreba. Na delu so vse nujne službe, med njimi gasilci, policija in strokovnjaki za ogled kraja eksplozije. Po pisanju Jutarnjega lista je na območju prekinjen železniški promet, za cestni promet pa je urejen obvoz.

Po informacijah zagrebške policije odjeknila samo ena eksplozija in ne več, kot so sprva poročali nekateri mediji. Policija kategorično zavrača možnost terorističnega napada, ne more pa izključiti domneve o povezanosti današnjega in sredinega dogodka.

Hrvaški policisti namreč še vedno preiskujejo eksplozijo, ki se je pred dvema dnevoma zgodila na železniški postaji Podsused. Podrobnosti dogodka še niso znane, policija je razkrila le, da je eksploziji botrovala naprava, postavljena ob železniški progi.