Novinarjem srbskega tabloida Kurir grozijo s smrtjo

Na uredništvu so prejeli pismo z grožnjo, da bodo razstrelili poslopje časnika.

Objavljeno
15. januar 2013 18.32
Ma. Ja., Delo.si
Ma. Ja., Delo.si

Beograd − Redakcija srbskega tabloida Kurir je včeraj in danes prejela grožnje s smrtjo. Kot so sporočili iz časnika, je lastnik tabloida Aleksander Rodić prejel pismo, v katerem mu grozijo, da bo končal kot Ivo Pukanić, oktobra 2008 ubiti lastnik hrvaškega tednika Nacional, na uredništvu pa so prejeli pismo z grožnjo, da bodo razstrelili poslopje časnika.

V prvem sporočilu, poda katerega je podpisan Atentator, piše, da je »Rodić isti kot njegov oče. Končal bo kot Pukanić«, v drugem pismu, naslovljenem na uredništvo, pa piše: »Za vas bi bilo bolj zdravo, da več ne lajate. Priporočam vam, da malo razmislite. Vas in poslopje bomo vrgli v zrak.« Pod grožnjo je podpisan Anakonda.

Časnik je z grožnjami že seznanil državne organe, od katerih pričakuje zaščito zaposlenih, pa tudi čimprejšnje odkritje storilcev. Proti neznani osebi so vložili tudi kazensko ovadbo. Hkrati so na svoji spletni strani še zapisali, da »bodo še naprej pisali resnico, saj imajo državljani Srbije pravico, da izvedo, kdo jih ropa in kdo ogroža našo prihodnost in prihodnost naših otrok«.