Pakistan: začeli preiskovati letalsko nesrečo

Ugotovitve predhodne preiskave letalske nesreče bi bile lahko znane že nocoj.

Objavljeno
21. april 2012 19.07
Ma. Ja., Delo.si
Ma. Ja., Delo.si
Islamabad − V Pakistanu so danes začeli preiskovati včerajšnjo nesrečo letala družbe Boja Air, ki je med poskusom pristanka v slabem vremenu strmoglavilo na polja v bližini vasi Husain Abad in zagorelo. Pri tem je umrlo vseh 127 potnikov in članov posadke.

Po besedah notranjega ministra Rehmana Malikija so vodji letalske družbe Boja Air prepovedali zapustiti državo, vzpostavili pa so posebni odbor, ki bo preiskal nesrečo. Ugotovitve predhodne preiskave bi bile lahko znane že nocoj. Družba sicer vztraja, da je nesreči botrovalo slabo vreme in ne tehnične težave, kot ugiba javnost.

Nesreča se je zgodila manj kot dve leti po najhujši letalski nesreči na pakistanskih tleh. Julija 2010 je v močnem nalivu v hribih nad Islamabadom strmoglavijo strmoglavil airbus A321 zasebne letalske družbe Airblue, pri čemer je umrlo 152 ljudi. Najhujša nesreča pakistanskega letala pa se je leta 1992 zgodila v Nepalu, ko je v hrib nedaleč od Katmanduja trčilo letalo PIA Airbus A300, pri čemer je umrlo 167 ljudi.