Papež nadaljuje obisk v Braziliji

Papež bo v baziliki v mestu Aparecida daroval prvo večjo mašo, ki se je bo po pričakovanjih udeležilo več kot 200.000 ljudi.

Objavljeno
24. julij 2013 13.06
TOPSHOTS-BRAZIL-POPE-WYD-FAITHFULS
Ma. Ja., Delo.si
Ma. Ja., Delo.si

Brasilia − Papež Frančišek v Braziliji nadaljuje svoj prvi obisk na tujem. Po včerajšnjem dnevu počitka bo danes v baziliki v mestu Aparecida daroval prvo večjo mašo, ki se je bo po pričakovanjih udeležilo več kot 200.000 ljudi. Bazilika lahko namreč po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sprejme okoli 15.000 vernikov, še 200.000 pa jih pričakujejo pred njo.

Za varnost bo skrbelo okoli 5000 policistov in vojakov. V zadnjih dneh je namreč močno narasla bojazen za papeževo dobrobit, še posebej po tem, ko je vojska pred dnevi nedaleč od bazilike, ki jo bo danes obiskal Frančišek, našli narejeno eksplozivno napravo. Poleg tega so papeža ob prihodu v Brazilijo poleg navdušenih vernikov pričakali tudi protestniki, razjarjeni zaradi 53 milijonov dolarjev, ki jih je Brazilija zapravila za papežev obisk.

Po maši v baziliki bo papež popoldne v Rio de Janeiru obiskal bolnišnico Sv. Frančiška Asiškega, kjer se zdravijo odvisniki od drog in alkohola. V četrtek se bo sestal z županom Ria de Janeira in blagoslovil olimpijske zastave, nato bo obiskal favelo Varginha, zvečer pa se bo na sloviti plaži Copacabane udeležil svetovnega dne mladih in daroval mašo. Te se bo po pričakovanjih udeležilo okoli dva milijona vernikov. Okoli 400.000 mladih se je kljub slabemu vremenu in pokvarjeni podzemni železnici sicer že včeraj udeležilo otvoritve Svetovnega dne mladih.