Policija zanikala, da je v Zagrebu razneslo pirotehnično sredstvo

Za kakšno eksplozivno napravo gre, še niso ugotovili.

Objavljeno
24. januar 2013 14.42
--
Mo. Z., Delo.si
Mo. Z., Delo.si
Zagreb - Zagrebška policija je danes zanikala medijska ugibanja, da je v sredo na Trgu bana Josipa Jelačiča v središču mesta eksplodiralo pirotehnično sredstvo. Za kakšno eksplozivno napravo gre, še niso ugotovili, prav tako niso želeli razkriti, ali koga sumijo za to že tretjo eksplozijo v Zagrebu v zadnjih dveh tednih.

Eksplozija je v sredo zjutraj okoli 2.30 odjeknila v neposredni bližini spomenika bana Josipa Jelačića in poslopja civilno-upravnega oddelka občinskega tožilstva. Šlo je za manjšo eksplozijo, ki je povzročila gmotno škodo, poškodovanih pa ni bilo.

Hrvaška policija je po pisanju Slovenske tiskovne agencije v sredo v dopoldanskih urah iskala sledi za storilci. Strokovnjaki so med drugim pregledali smetnjake v ulicah med osrednjim zagrebškim trgom in tržnico Dolac.

Tako kot v primerih drugih dveh eksplozij, ki so Zagrebčane prestrašile pred dvema tednoma, policija zavrača možnost terorističnega napada.

Podrobnosti o preiskavi niso razrkrili. Hrvaški mediji ugibajo, da policija išče avtomobila znamki ford ali golf, ki naj bi ju posnele nadzorne kamere neposredno po eksploziji. Policija pa ni želela povedati, kaj so ugotovili na posnetkih številnih nadzornih kamer, ki so postavljene na trgu.

Gre za tretjo eksplozijo v Zagrebu v dveh tednih. Prvi dve sta odjeknili v zahodnem delu mesta, na železniški progi in postajališču mestnega prometa. Zaradi podtikanja eksplozivnih naprav je policija osumila in priprla 53-letnega Vojislava Blaževića, ki je bil v drugi eksploziji lažje ranjen.