Policisti iz več držav razbili mednarodno mrežo tihotapcev mamil

V operaciji so sodelovali policisti iz Srbije, BiH, Črne gore, Hrvaške in Nizozemske.

Objavljeno
30. maj 2013 18.51
Ma. Ja., Delo.si, STA
Ma. Ja., Delo.si, STA
Zagreb − Policisti iz Srbije, BiH, Črne gore, Hrvaške in Nizozemske so med današnjo usklajeno operacijo prijeli več oseb in preiskali številne objekte, piše Slovenska tiskovna agencija. Potrdili so, da so v Srbiji in BiH prijeli po dve osebi, v Črni gori eno, vse pa sumijo tihotapljenja in preprodaje mamil iz Južne Amerike.

Direktor srbske policije Milorad Veljović je dejal, da so v Srbiji prijeli 53-letnega Hadžija Zorana Jovanovića in 22-letno Aleksandro Desnico. Jovanović je menda organiziral dobavo, skladiščenje, distribucijo in prodajo kokaina v Srbiji, medtem ko je njegovo dekle Desnica posredovala informacije med pripadniki skupine iz Srbije in njihovimi strankami na Nizozemskem.

Črnogorska policija je potrdila, da so v Bijelem Polju prijeli 44-letnega Mirsada Halilovića, ki je menda eden od organizatorjev skupine kriminalcev, ki so tihotapili kokain iz Južne Amerike v države Evropske unije, predvsem na Nizozemsko.

Halilović in Jovanović sta imela stanovanje v Rotterdamu, v katerem dta domnevno vodila tudi ulično prodajo mamil. Jovanović je sicer star znanec policije, saj so ga leta 2007 prijeli v Belgiji pri poskusu tihotapljenja 200 kilogramov južnoameriškega kokaina preko pristanišča v Antwerpnu.

Miodrag Laković iz uprave črnogorske policije je še dejal, da so v BiH prijeli Anteja Čančarevića in Gorana Jovanovića, medtem ko so hrvaški policisti preiskali več sumljivih lokacij, piše STA.

V Zagrebu so sicer potrdili, da so operacijo proti prijetim tihotapcem mamil že pred dvema letoma sprožili ravno hrvaški policisti. Iz direktorata hrvaške policije so danes sporočili, da operacija še poteka.

Skupino bremenijo tihotapljenja več deset kilogramov kokaina v države EU, med drugim tudi za prodajo 15 kilogramov kokaina na Nizozemskem prvega novembra lani, ko sta bili prijeti dve osebi, še piše STA.