Požigalec luksuznih vozil za sedem let v zapor

Osemindvajsetletni obsojenec je požige luksuznih vozil v Berlinu priznal in dejal, da je to storil iz sovraštva do bogatih.

Objavljeno
03. april 2012 20.50
Mo. Z., Delo.si
Mo. Z., Delo.si
Berlin - Sodišče v Berlinu je danes brezposelnemu moškemu, ki je na ulicah nemške prestolnice zažgal 102 avtomobila, dosodilo sedem let zapora. Osemindvajsetletni obsojenec je požige luksuznih vozil priznal in dejal, da je to storil iz sovraštva do bogatih.

Obsojeni je priznal, da je zanetil 86 požarov, pri čemer je v nekaterih med njimi pogorelo več vozil. »Bogati ljudje si zaslužijo, da se jih ogroža,« je pred sodiščem po pisanju Slovenske tiskovne agencije povedal požigalec.

V Berlinu so lani zabeležili več kot 700 požigov vozil, policija pa sumi, da za njimi stoji več požigalcev. Z izjemo danes obsojenega policiji preostalih požigalcev ni uspelo prijeti, saj so s prizorišč zločinov običajno izginili dolgo pred odkritjem požiga.

28-letnika je policiji uspelo prijeti, ker so ga posnele varnostne kamere na javnih prevoznih sredstvih, ko se je vozil v različne dele mesta, kjer je nato zagorelo.