Princ Philip po operaciji dobro okreva

Princa Philipa so v petek zvečer zaradi zamašene srčne arterije prepeljali v bolnišnico.

Objavljeno
24. december 2011 08.28
Posodobljeno
24. december 2011 08.28
Mo. Z.., Delo.si
Mo. Z.., Delo.si
London - Princ Philip, soprog britanske kraljice Elizabete II., dobro okreva po uspešni operaciji na srcu, ki so jo opravili zaradi zamašene srčne arterije, so sporočili iz Buckinghamske palače. 90-letnega vojvodo Edinburškega so v petek prepeljali v bolnišnico v Cambridgeu zaradi bolečin v prsih.

Kot so še sporočili, so pri princu Philipu opravili poseg, med katerim so mu uspešno vstavili spiralo, s katero so razširili zamašeno arterijo. Philip bo ostal krajši čas v bolnišnici na opazovanju, je po pisanju Slovenske tiskovne agencije še sporočil tiskovni predstavnik Buckinghamske palače.

Princa Philipa so v petek s helikopterjem prepeljali na kardiološki oddelek bolnišnice v Cambridgeu s posesti Sandringham v Norfolku, kjer so se člani kraljeve družine zbrali za praznike.

Kraljeva družina se sicer pripravlja na številne dogodke, ki bodo prihodnje leto potekali v okviru 60. obletnice vladanja kraljice Elizabete II. Kraljica in njen soprog imata na programu vrsto obiskov in dogodkov po vsej veliki Britaniji, ki bodo vrhunec dosegli z velikim slavjem v Londonu v začetku junija.