Rasistični izpad Roseanne Barr odnesel njeno komično serijo

ABC je zaradi izpada igralke odpovedala oživitev njene komične serije z naslovom Roseanne, ki je bila popularna konec osemdesetih in v devetdesetih.
Fotografija: Barrova je  izstrelila rasistično žalitev ravno na dan, ko je bil problem rasizma v ospredju medijev zaradi akcije kavarne Starbucks. FOTO Jordan Strauss/AP
Odpri galerijo
Barrova je  izstrelila rasistično žalitev ravno na dan, ko je bil problem rasizma v ospredju medijev zaradi akcije kavarne Starbucks. FOTO Jordan Strauss/AP

New York - Rosseane Barr je v torek zjutraj objavila več žaljivih tvitov; nekdanjo svetovalko predsednika ZDA je označila za križanca med Muslimansko bratovščino in Planetom opic, nekdanjo demokratsko predsedniško kandidatko Hillary Clinton je označila za vrč poln gnoja, žalila je tudi druge, najbolj pa nekdanjo svetovalko predsednika ZDA Baracka Obame, temnopolto Valerie Jarrett.

Ameriška televizija ABC je zaradi jutranjega rasističnega izpada igralke odpovedala oživitev njene komične serije z naslovom Roseanne, ki je bila popularna konec 80. in v 90. letih prejšnjega stoletja.

Kasneje se je s tvitom opravičila Jarrettovi ter vsem Američanom. Sprva je poskušala kritike odpraviti z izgovorom, da se je le šalila. To sicer ni prvi podoben izpad, saj je že leta 2013 Obamovo svetovalko, prav tako temnopolto Susan Rice, označila za »moškega z velikimi opičjimi jajci«.
 

Trumpova privrženka


Novica o oživitvi serije Roseanne je sicer nemudoma povzročila razburjenje in poglobila delitve med Američani, saj Barrova ne skriva svoje naklonjenosti do Trumpa. Njegovi podporniki so bili navdušeni, vsi ostali Američani pa malce manj. Pred odločitvijo vodstva televizije ABC o odpovedi serije je ena od producentk temnopolta komičarka Wanda Sykes naznanila, da nje več pri tem ne bodo videli.



Barrova je  izstrelila rasistično žalitev ravno na dan, ko je bil problem rasizma v ospredju medijev zaradi akcije kavarne Starbucks, ki je po ZDA zaprla 8000 lokalov zaradi izobraževanja osebja proti rasizmu.

Komentarji: