Sanader tudi danes zanikal kazniva dejanja

Uskok sumi, da je Sanader ukraden državni denar hranil tudi v črnih skladih njegove stranke.

Objavljeno
22. november 2011 10.01
Posodobljeno
22. november 2011 10.09
Mo. B., Mo. Z., Delo.si
Mo. B., Mo. Z., Delo.si

Zagreb - Nekdanjega hrvaškega premiera Iva Sanaderja so danes znova zaslišali predstavniki hrvaškega urada za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (Uskok). Vprašanja so se tokrat nanašala na črni sklad vladajoče HDZ, kjer so vidnejši člani stranke hranili denar pridobljen na nezakonit način. Po poročanju HRT, so z njim financirali predvolilne aktivnosti, del denarja pa so domnevno vidnejši člani stranke porabili tudi za zasebne dejavnosti.

Poleg tega, da se je stranka menda financirala z denarjem pridobljenim z izsiljevanjem, Uskok sumi, da so Sanader in 19 drugih oseb preko družbe Fimi media pridobivali državni denar in ga del shranil v črni sklad. Preiskava povezana z nezakonitim finančnimi sredstvi poteka tudi zoper samo stranko, ki v primeru nastopa kot pravna oseba.

Sanader zanikal kazniva dejanja

Sanaderjev odvetnik Čedo Prodanović je po enournem zaslišanju nekdanjega premiera povedal, da je Sanader na kratko ponovil svojo obrambo v primeru Fimi-media, sicer pa tudi danes ni želel odgovarjati na vprašanja preiskovalcev. Sanader je zanikal kazniva dejanja, ki jih navajajo preiskovalci.