Še ena sled za pogrešanim malezijskim letalom?

Francoski satelitski posnetki na območju iskanja pogrešanega letala v južnem Indijskem oceanu prikazujejo plavajoče predmete.

Objavljeno
23. marec 2014 15.11
MALAYSIA-AIRLINES/
Ma. Ja., Delo.si, STA
Ma. Ja., Delo.si, STA

Kuala Lumpur, Perth − V Indijskem oceanu se nadaljuje iskanje pred dobrima dvema tednoma izginulega letala družbe Malaysia Airilines, na krovu katerega je bilo 239 potnikov in članov posadke.

Malezijske oblasti so danes sporočile, da jim je Francija posredovala nove satelitske posnetke, ki na območju iskanja pogrešanega letala v južnem Indijskem oceanu prikazujejo plavajoče predmete. Posnetke bodo po pisanju Slovenske tiskovne agencije predali avstralskim oblastem, ki koordinirajo iskalno akcijo.

Kot smo v Delu že poročali, se reševalne ekipe pri iskanju pogrešanega letala zadnje dni osredotočajo na območje ob Avstraliji. Kitajski in avstralski satelitski posnetki so namreč pred dnevi pokazali, da približno 2500 kilometrov jugozahodno od Pertha na morski gladini pluje več predmetov, ki bi lahko pripadali letalu.

Iskanje na podlagi novih sledi naj bi se po pisanju STA nadaljevalo tudi danes, pri njem pa bodo sodelovala štiri vojaška in štiri civilna letala. Iskanje predstavlja velik izziv za pilote in mornarje, saj ga otežujejo močan veter, visoki valovi in nestanovitno vreme.