Sedem mrtvih v akciji varnostnih sil v Dagestanu

Ruske varnostne sile so v Dagestanu na nemirnem Severnem Kavkazu po lastnih navedbah ubile sedem islamskih skrajnežev.

Objavljeno
18. januar 2014 11.28
Posodobljeno
18. januar 2014 11.28
RUSSIA-BLASTS/DAGESTAN
Ti. Kr., Delo.si, STA
Ti. Kr., Delo.si, STA
Moskva - Domnevni teroristi naj bi v petek sprožili avtomobil bombo pred restavracijo v Mahačkali, pri čemer je bilo ranjenih več ljudi.

Skupina se je po napadu skrivala v hiši v neki vasi blizu Mahačkale, nato pa so jih napadle posebne enote varnostnih sil, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa danes sporočil ruski protiteroristični odbor.

Operacija je zdaj končana, med sedmerico ubitih pa je tudi vodja skupine domnevnih teroristov. Ti so se pred spopadom pogajali z varnostnimi silami in iz skrivališča izpustili žensko in tri otroke, poroča ruska tiskovna agencija Itar-Tass. Med ubitimi naj bi bila sicer tudi 26-letna vdova pred kratkim ubitega terorista, dodaja agencija.

Do petkovega napada na restavracijo v Mahačkali je prišlo le nekaj trenutkov potem, ko je državna televizija predvajala intervju z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Ta je zagotovil, da bo Rusija prihodnji mesec na olimpijskih igrah v Sočiju zagotovila potrebno varnost.

Konec decembra je v dveh samomorilskih napadih v južnem ruskem mestu Volgograd umrlo 34 ljudi. Preiskovalci so dejanje povezali z osumljenci iz Dagestana.