Sirski režim: Opazovalci ZN delajo prehitre zaključke

Damask je zanikal vpletenost v petkov pokol v vasici Tremseh, ki po njihovo tudi ni bil pokol.

ned, 15.07.2012, 12:40

Damask - Vlada Bašarja al Asada je zavrnila trditve Organizacije združenih narodov, da je uporabila težko orožje in napadla vasico Tremseh. Posebnega odposlanca ZN in Arabske lige je sirski režim obtožil, da dela prehitre sklepe in dodal, da v petkovem napadu na vasico v pokrajini Hama niso bili uporabljeni ne helikopterji ne tanki.

Damask zanika odgovornost za petkov napad, ki so ga sirski aktivisti opisali kot pokol, v katerem je bilo menda ubitih najmanj 200 ljudi. Sirska tiskovna agencija Sana je v petek poročala, da za napadom stojijo oborožene troristične skupine, ubitih pa da je bilo 37 ljudi.

Predstavnik sirskega zunanjega ministrstva Džihad Makdisi je po pisanju BBC na današnji tiskovni konferenci v Damasku dejal, da se v vasi v provinci Hama ni zgodil pokol, temveč so bile žrtve posledica spopadov med vladnimi silami in uporniki. »Ni šlo za napad na nedolžne civiliste,« je zatrdil predstavnik režima.

Opazovalci Združenih narodov, ki že drugi dan preiskujejo zločin v vasici Tremseh, ocenujejo, da je bilo v petkovem napadu uporabljeno topništvo, natančnega števila žrtev pa niso ugotovili. Po njihovi oceni je bil napad usmerjen proti določenim skupinam ljudi, domnevajo da dezerterjem, in domovom.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
1 komentar
jup

Potem ko je cel tede večina televizij ljudem kazala 200 mrtvih civilistov ki jih je kar tako mimogrede s tanki in topovi pobia Asadova vojska in po navodilih velikega diktatorja utrjevali zloćinskost sirskega režima zdaj pa te novice da je 37 civilistov padlo v navskrižnem ognju. Za videz objektivnosti so ameriški pudlji enkrat za spremembo objavili tudi novico uradne sirske oblasti in sicer enega na dest prispevkov poročanja upornikov.
.Zaradi ekstremnega brutalnega razkazovanja smrti ki se v življenju sploh tako ne dogajajo pove to da morajo tudi novinarji pisati po nareku ameriških " svetovalcev",kakor tudi sicer večina evropskih kolonij. Ti indoktriniranci kar hrepenijo po dokazovanju svoje podložnosti pri uresničevanju ameriških imperialističnih interesov. Dogaja se ista naročena in organizirana revolucija kot lani v Libiji. Na Afganistan in Irak so pa so izvedli agresijo mimo vseh mednarodnih institucij . Po drugi svetovni vojni pa čez 50 intervencij. 15 milijonov mrtvih še več pa invalidov. Komu so potrebne žrtve v Siriji ,prave in fiktivne . Svetovnemu diktatorju ki bi rad spet pognal svojo vojaško mašinerijo. Od nje so odvisni . Pa tudi širjenje imperija. Prav gotovo vladne sile v Siriji že zaradi svetovne javnosti nikakor ne bi to počele. Sploh pa poboje civilistov . Ali ne vidite bralci namerno, naštudiran ,odlično posneto ,najbolj možnen grozljive zločine , ki preplavljajo cel svet do vsake vasi. Zakaj ? zato ker pripravljajo svetovno javnost na nov ozemeljski pohod. Zadošča že ta groteskna dejanja, da vidite kdo je režiser sirske revolucije. Isti kot libijske,iraške ,afganistanske pa še več kot 20 drugih. Američani so mojstri za kuhanje revolucij . Že 200 let Iz Ltinske Amerike

15. julij 2012, ob 18:31:36
1 komentar
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej