Slepi potnik čudežno preživel let v prostoru za kolesa

Običajno se tovrstni podvigi slepih potnikov končajo tragično zaradi izjemno nizkih temperatur in pomanjkanja kisika na višini.

Objavljeno
21. april 2014 14.33
imo ZRACNI PROMET-LETALO
Je. G., Delo.si, STA
Je. G., Delo.si, STA
Los Angeles - Nek ameriški najstnik je čudežno preživel peturni polet iz San Joseja na Havaje, skrit v prostoru za kolesa, poročajo ameriški mediji. Običajno se tovrstni podvigi slepih potnikov končajo tragično zaradi izjemno nizkih temperatur in pomanjkanja kisika na višini, na katerih letijo letala, piše STA.

Šestnajstletnik iz Santa Clare je po navedbah ameriškega preiskovalnega urada FBI pobegnil od doma, preskočil ograjo na letališču in se vtihotapil na letalo, ki je bilo na poti proti Havajem.

Ko so na višini 11.000 metrov temperature na višini padle pod minus 60 stopinj Celzija, saj prostor za kolesa ni pod pritiskom in ni zaščiten, se je onesvestil, a je nato po pristanku na Mauiju prišel k sebi in zapustil skrivališče, nakar so ga zapazili letališki delavci.

Na sebi ni imel nobenih posebnih zaščitnih oblačil, zato je za preiskovalce resnično čudež, da je preživel tako nizke temperature. Poleg tega je tudi zdravniški pregled pokazal, da ni utrpel ozeblin ali kakih drugih vidnih posledic.

Predali so ga sicer socialni službi, ki bo zdaj poskrbela, da se bo varno vrnil domov. Tokrat verjetno v kabini letala.