Slovenci v Egiptu: MZZ v stalnem stiku z veleposlaništvom

Prihodi turističnih skupin različnih agencij v letovišča in njihovo bivanje tam trenutno potekajo po načrtih.

Objavljeno
15. avgust 2013 19.19
S. P., Delo.si/STA
S. P., Delo.si/STA
Ljubljana - Na zunanjem ministrstvu nimajo informacij o nemirih, katerih posledica naj bi bila tudi prva smrtna žrtev med protestniki na območju egiptovskega obmorskega turističnega kraja Hurgade. Prav tako ne morejo potrditi informacij o domnevnih nemirih v ostalih letoviščih ob Rdečem morju, so danes povedali za STA.

Na MZZ se sklicujejo na poročanje lokalnih varnostnih oblasti, da je bil v noči na danes v policijski akciji zoper tihotapce droge v Hurgadi eden od teh ustreljen. Tuje tiskovne agencije so sicer poročale, da naj bi bil v spopadih s policijo ubit eden od protestnikov, sicer prebivalec Hurgade in član Muslimanske bratovščine.

Na MZZ so poudarili še, da so v stalnem stiku s slovenskim veleposlaništvom v Kairu in turističnimi agencijami, ki imajo goste v egiptovskih letoviščih ob Rdečem morju.

Konec policijske ure za območja Šarm el Šejka in Hurgade

Prihodi turističnih skupin različnih agencij v ta letovišča in njihovo bivanje tam trenutno potekajo po načrtih, države članice EU svojih napotkov za turiste v zadnjem času niso spreminjale.

Prejeli so tudi informacijo egiptovskega zunanjega ministrstva, da ukinjajo policijsko uro za območja Šarm el Šejka in Hurgade.

MZZ prav tako ta hip nima informacij, da bi predstavniki posameznih agencij pozivali goste v hotelih, naj jih ne zapuščajo. Edina omejitev, ki jo že dlje časa upoštevajo turistične agencije za svoje goste v letoviščih ob Rdečem morju je ta, da zanje ne organizirajo izletov ali skupinskih potovanj v Kairo ali ostale kraje osrednjega Egipta, kjer so znane turistične znamenitosti.