Slovenija pričakuje rešitev spora Madžarske z EU

Madžarski zunanji minister Janos Martonyi pri Karlu Erjavcu.

pet, 26.04.2013, 15:38

Ljubljana - Ministra Slovenije in Madžarske sta ugotovila, da je sodelovanje med državama odlično, izogniti pa se nista mogla sporu med Madžarsko in EU zaradi domnevnega kršenja evropske zakonodaje.

Madžarski minister za zunanje zadeve Janos Martonyi je po pogovoru z Erjavecm povedal, da Madžarska v celoti sprejema in spoštuje evropske vrednote in je zavezana izpolnitvi vseh obveznosti ter »ne dovoli nikomur, da bi se v zvezi s tem zastavilo kakršnokoli vprašanje«.

Poudaril je, da ima redne stike z evropsko komisijo in če bi šlo za kakršnekoli morebitne kršitve pravic, se zavezuje, da bodo za to našli rešitev. Izpostavil pa je, da je bilo glede teh vprašanj veliko nesporazumov, tudi neupravičenih kritik. Naša naloga je, da vse te pomanjkljivosti odpravimo, težje pa se spopadamo z ideološkimi ali drugimi zlonamernimi navedbami in obtoževanji, je dodal.

Slovenija pričakuje, da se bo Madžarska glede priporočil evropske komisije o amandmaju madžarske ustave uskladila s komisijo, pa je na vprašanje o slovenskem stališču do problema dejal zunanji minister Karel Erjavec. »Pričakujemo, da bodo to zadevo uskladili z (Evropsko) komisijo, komisija je dala neka priporočila. In kot sem razumel ministra, bodo upoštevali ta priporočila,« je odgovoril Erjavec.

Ministra sta sicer v izjavah po pogovoru izpostavila zelo dobre odnose med državama na vseh ravneh in to, da državi nimata odprtih vprašanj. Erjavec je pri tem izpostavil tudi »močno izboljšano« stanje slovenske manjšine na Madžarskem. Ministra sta ob tem napovedala, da bo cesta Gornji Senik - Verica, ki bo pomembno povezala Slovence v Porabju, predvidoma zgrajena novembra.

Povezane novice

Bruselj stiska obroč okoli Viktorja Orbána
17. april ob 21:10
Zaradi novih ustavnih sprememb EU že rožlja z najmočnejšim orožjem: odvzemom pravic, ki izhajajo iz članstva.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
2 komentarja
znalec

naš karol je zrihtal da se 20% vrne julija, ostalih 80% pa avgusta drugo leto, torej takrat ko alenke ne bo več....
to je naš karli zrihtou
naš karli je kerlc

26. april 2013, ob 17:54:59
stanislavko

Erjavec,vojska je dobila tožbo za lanski regres ....kdaj boš zrihtal ,da ga vrnejo še upokojencem ??? Ali si pozabil ???

26. april 2013, ob 16:17:25
2 komentarja
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej