Srbija: Zaradi spornih privatizacij v Srbiji sprožili postopek proti 89 osebam

V okviru boja proti korupciji so aretirali tri ministre, enajst direktorjev javnih podjetij ter nekaj sodnikov in tožilcev.

Objavljeno
15. julij 2013 17.19
Mo. B., Delo.si, STA
Mo. B., Delo.si, STA

Beograd - Podpredsednik srbske vlade Aleksandar Vučić je danes povedal, da so bili v okviru preiskav 24 spornih privatizacij državnih podjetij v Srbiji sproženi postopki proti 89 ljudem, ki jih sumijo, da so državni proračun oškodovali za približno 70 milijonov evrov.

Vučić je med predstavljanjem akcijskega načrta za boj proti korupciji še razkril, da je bilo vloženih 115 kazenskih ovadb zaradi ustvarjene protipravne premoženjske koristi v višini približno 53 milijonov evrov. Napovedal je še, da bodo do konca leta razrešena vsa sporna vprašanja, na katera je sicer opozorila EU.

»Trenutne številke nakazujejo na obseg problema, s katerim smo se soočili. Do konca leta bodo vsi primeri razrešeni, vendar se bojim, da bo številka na koncu mnogo višja,« je dejal srbski podpredsednik.

Po Vučićevih besedah so v okviru dosedanjega boja proti korupciji aretirali tri ministre, enajst direktorjev javnih podjetij ter nekaj sodnikov in tožilcev.