Srbijo in Črno goro zajelo neurje

V Črni gori so bile poplavljene ulice večine krajev ob morju, v Srbiji pa so nevihte prizadele predvsem zahod države.

Objavljeno
31. julij 2014 10.49
Mo. B., Delo.si, STA
Mo. B., Delo.si, STA

Beograd, Podgorica − Srbijo in Črno goro so v sredo zvečer in v noči na danes prizadela huda neurja z obilnimi padavinami. V Črni gori so bile poplavljene ulice večine krajev ob morju, v Srbiji pa so nevihte, ki so prispele s Hrvaške, prizadele predvsem zahod države, poroča Slovenska tiskovna agencija.

Zaradi zelo slabih vremenskih razmer so v sredo od 20. ure do davi zaprli za promet črnogorsko pristanišče Bar. O močnih neurjih so poročali tudi z območja Hercegnovega, kjer je pozno popoldne v samo desetih minutah padlo 25 litrov dežja na kvadratni meter. V Igalu pa je voda zalila več hiš.

V Srbiji so plohe s točo med drugim prizadele Obrenovac, ki so ga opustošile že majske poplave. O močnem vetru in nalivih so poročali tudi iz Kraljeva, kjer je bila zaradi neurij za nekaj časa prekinjena preskrba z električno energijo. Zaradi slabih vremenskih razmer so v Srbiji zvečer poostrili nadzor v zračnem prometu, da se ne bi ponovil scenarij iz Hrvaške, ki je morala v sredo zaradi slabega vremena za nekaj časa celo zapreti zračni prostor nad državo, še poroča STA.