Število žrtev ruske letalske nesreče naraslo na 33

Moški, ki je bil pred nekaj tedni huje poškodovan v nesreči letala na zahodu Sibirije, je danes umrl.

Objavljeno
20. april 2012 15.57
Mo. Z., Delo.si
Mo. Z., Delo.si
Moskva - Moški, ki je bil pred nekaj tedni huje poškodovan v nesreči letala na zahodu Sibirije, je danes umrl, je sporočila vlada sibirskega upravne enote Tjumen. Skupno število smrtnih žrtev nesreče je naraslo na 33.

»Hude poškodbe, ki jih je prejel med strmoglavljenjem letala, so se izkazale za neozdravljive,« so v izjavi za javnost po pisanju Slovenske tiskovne agencije sporočile pristojne oblasti. Ponesrečenec je umrl po 18 dneh borbe za življenje.

V strmoglavljenju letala vrste ATR-72, ki se je zgodila 2. aprila, je na kraju nesreče umrlo 31 ljudi. Nesreča se je po podatkih ruskih oblasti najverjetneje zgodila, ker z letala francosko-italijanske izdelave pred vzletom niso pravilno odstranili ledu. Letalo, na katerem je bilo 43 potnikov in članov posadke, je nato kmalu po vzletu z letališča v mestu Tjumen strmoglavilo.

Kmalu po nesreči je v bolnišnici zaradi poškodb umrla ženska potnica. Trenutno je v bolnišnici še devet poškodovancev, med katerimi jih je nekaj še vedno v kritičnem stanju.