Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Streljanje v uredništvu ameriškega časopisa Capital Gazette: umrlo pet ljudi

Oblasti so potrdile, da je napadalec ubil in poškodoval več ljudi v uredništvu lokalnega časnika Capital Gazette v Annapolisu.
FOTO: AFP
S. S.
28. 6. 2018 | 21:41
29. 6. 2018 | 05:51
1:47
Strelec se je znesel nad člani uredništva Capital Gazette, lokalnega časnika v Annapolisu v zvezdni državi Maryland. Oblasti so potrdile, da je umrlo pet ljudi, več je tudi poškodovanih. 

Napadalec, ki je okoli 15. ure po lokalnem času streljal na polno uredništvo, je že v rokah policije. Kaj je gnalo napadalca, ni znano, saj policija njegovega motiva še ni odkrila. CNN navaja, da napadelc s policijo ne sodeluje in noče odgovarjati na vprašanja. Menda si je poškodoval prste, da mu ne morejo odvzeti prstih odtisov in tako ugotoviti identitete. Gre za moškega, starega malo več kot 20 let. Policiji se je predal brez upiranja. 

Novinar časnika Phil Davis, ki poroča ravno o kroniki in sodnih postopkih, je tvitnil, da je streljal skozi steklena vrata uredništva. »Ne morem veliko povedati, nikogar ne morem razglasiti za mrtvega, ampak je slabo.«

»Ni hujšega kot slišati, kako je ustrelil več ljudi, medtem ko čakaš pod mizo in nato zaslišiš še, kako znova polni puško,« je Davis še opisal pretresljivo izkušnjo. Pozneje je sporočil, da je na varnem. 



Policija je preventivno zavarovala tudi prostore medijske hiše Baltimore Sun, ki lasti Gazette. 



Guverner Marylanda Larry Hogan je tvitnil, da je zelo šokiran. O dogajanju je bil obveščen tudi predsednik ZDA Donald Trump

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine