Tanzanija: več deset mrtvih v prikolici tovornjaka

Sto dvajset beguncev se je odpravilo na dolgo pot iz Etiopije proti Južni Afriki, ki pa se je v Tanzaniji tragično končala.

Objavljeno
27. junij 2012 16.16
Meyas Al Mansour, zunanja politika
Meyas Al Mansour, zunanja politika

Dodoma - Približno sto dvajset beguncev se je po pisanju BBC odpravilo na dolgo pot iz Etiopije proti Južni Afriki, a se je potovanje dvainštiridesetih končalo tragično v Tanzaniji. Tamkajšnje oblasti poročajo, da se je 127 beguncev na pot odpravilo v dveh tovornjakih, po prihodu v Tanzanijo pa so jih vse strpali na eno vozilo, namenjeno proti Malaviju. Nekje v srednji regiji Tanzanije je voznik tovornjaka zaznal težave in hkrati odkril, da je zaradi zadušitve umrlo kar 41 ljudi. Preživele je izpustil iz tovornjaka, mrtve pa odložil v grmovju in se zatem odpeljal. Blizu živeči vaščani so pomagali preživetim iz tovornjaka, eden je kljub temu umrl.

Pereira Silima, namestnik tanzanijskega notranjega ministra, je dejal, da bodo preživeli begunci morali pred sodišče, prav tako bodo kontaktirali njihovo veleposlaništvo. Policija pa medtem še vedno išče vozilo in voznika, ki je prevažal begunce.