Teroristični napad na največje pakistansko letališče v Karačiju

Na območje letališča je vdrla skupina teroristov, oborožena z avtomatskim orožjem in eksplozivom, spopad še traja.

Objavljeno
09. junij 2014 00.42
Pakistan
S. P., Delo.si, STA
S. P., Delo.si, STA

Karači - Skupina težko oboroženih posameznikov je danes napadla največje pakistansko letališče, ki se nahaja v mestu Karači.

Letalski promet na omenjenem letališču je posledično začasno zaustavljen, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedal višji predstavnik pakistanske agencije za civilno letalstvo Abid Qaimkhani.

Kot je povedal višji policijski predstavnik Rao Muhammad Anwar, natančnega števila napadalcev še ne vedo, po prvih ocenah pa naj bi skupina »štela štiri do šest teroristov.«

Oboroženi so z avtomatskim orožjem in granatami ter se spopadajo z varnostnim osebjem letališča. Streljanje še vedno traja. Odgovornosti za napad zaenkrat ni prevzel še nihče.

Po prvih podatkih je v napadu umrlo najmanj pet ljudi, od tega trije letališki varnostniki in dva civilna uslužbenca družbe Pakistan International Airlines. Najmanj en varnostnik pa je ranjen.

Pakistan pa je danes v večernih urah pretresel še en napad na nemirni pakistansko-iranski meji, v katerem je bilo ubitih najmanj 23 oseb, sedem pa ranjenih, vključno z več šiitskimi romarji.

Šlo je za samomorilski napad na avtobus s pakistanskimi romarji, med postankom pred restavracijo v obmejnem pakistanskem mestu Taftan, so po poročanju agencije AFP potrdili predstavniki pakistanskih lokalnih oblasti.