Tom Mockridge ne bo več izvršni direktor News International

Novico je objavil sam Rupert Murdoch, lastnik družbe, ki zdaja britanske časnike.

Objavljeno
03. december 2012 09.05
Posodobljeno
03. december 2012 09.10
NEWSCORP-PUBLISHING/
Mo. Z., Mo. B., Delo.si
Mo. Z., Mo. B., Delo.si

New York - Izvršni direktor družbe News International, ki izdaja britanske časnike Sun, Times, in Sunday Times, Tom Mockridge bo konec leta zapustil ta položaj. Novico je objavil sam lastnik družbe Rupert Murdoch, ki je dejal, da se je Mockridge za ta korak odločil sam in da v družbi njegov odhod obžalujejo.

Mockridge je bil po pisanju Slovenske tiskovne agencije na položaju od julija lani, do njegovega odhoda pa prihaja v času, ko se napoveduje preoblikovanje družbe News Corporation, katere hčerinska družba je News International.

Novi izvršni direktor Mike Darcy

Družba je za novega izvršnega direktorja imenovala Mikea Darcyja, bivšega generalnega direktorja družbe BSkyB.

News Corporation je hkrati sporočila, da bo 15. decembra ukinila časnik The Daily, ki je izhajal na aplikaciji za iPad. Murdoch je ob tem poudaril, da je bil The Daily »drzen eksperiment v digitalnem založništvu in neverjeten motor za inovacije«. Na žalost pa niso našli dovolj velikega občinstva dovolj hitro, da bi jih prepričal, da je ta poslovni model vzdržen dolgoročno, je pojasnil.

News Corporation, ki je eden največjih konglomeratov na področju medijev in zabave, naj bi se razdelil na del, ki se bo ukvarjal s časopisno dejavnostjo, in del, ki bo nadzoroval televizijski oziroma filmski del imperija.

Mockridge je v družbi delal od leta 1991, najprej v Avstraliji, nato pa tudi v Novi Zelandiji in Evropi.

Družba News Corporation je bila v zadnjem obdobju deležna ostrih kritik zaradi ravnanja v primeru škandala s prisluškovanjem, v katerega je bil vpleten zdaj že ukinjeni tabloid News of the World.