Trije mrtvi v streljanju v bruseljskem judovskem muzeju

Motiv za napad ni znan, prav tako še ni jasno, kdo so žrtve. Strelec je po napadu pobegnil.

Objavljeno
24. maj 2014 21.33
BELGIUM-SHOOTING/
Ba. P., Delo.si; STA
Ba. P., Delo.si; STA
Bruselj - Trije ljudje so bili danes ubiti, en pa huje ranjen v strelskem napadu nekega moškega v judovskem muzeju v središču Bruslja. Motiv za napad ni znan, prav tako še ni jasno, kdo so žrtve. Strelec je po napadu pobegnil.

Kot je povedala belgijska notranja ministrica Joelle Milquet, preiskava dogodka še poteka. V incidentu so bili ubiti moški in dve ženski, tretji ustreljeni je v bolnišnici. Ni še jasno, ali so bili obiskovalci ali člani osebja v muzeju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ministrica prav tako ni želela ugibati, ali ima napad protijudovsko ozadje, ker da policijska preiskava še poteka. Je pa v to že prepričan predstavnik judovske skupnosti v mestu Joel Rubinfeld, ki je za AFP ocenil, da je šlo za teroristično dejanje in dejanje iz sovraštva.

Glede na poročanje AFP naj bi bila v streljanje vpletena dva moška, eden naj bi streljal, drugi pa vozil avtomobil za pobeg. Strelec je vdrl v muzej in začel streljati vse povprek, nato pa je pobegnil.

Tri ure kasneje naj bi ga sicer že prijeli, vendar policija za zdaj še ni potrdila teh poročil, še poroča AFP.

Napad se je zgodil le dan pred trojnimi volitvami v Belgiji; ob evropskih volitvah bodo imeli Belgijci jutri tudi parlamentarne in regionalne volitve.