Tudi B.B. grozi, da se bo odselila v Rusijo

Nekdanja francoska filmska igralka se bo v Rusijo preselila, če oblasti ne bodo odpovedale usmrtitve dveh slonic.

Objavljeno
04. januar 2013 13.53
Posodobljeno
04. januar 2013 14.00
FRANCE-TAX-DEPARDIEU-BARDOT-PEOPLE-ELEPHANTS-FILES
Ma. Ja., Delo.si
Ma. Ja., Delo.si
Pariz − Nekdanja francoska filmska igralka Brigitte Bardot je danes sporočila, da bo sledila svojemu igralskemu kolegu Gérardu Depardieuju, ki mu je ruski predsednik Vladimir Putin včeraj podelil državljanstvo.

Njen razlog za (morebitno) odpoved francoskemu potnemu listu se sicer razlikuje od Depardieujevega, ki ga je s svojimi opazkami na račun njegove odločitve o selitvi v Belgijo ujezil francoski premier Jean-Marc Ayrault. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, Bardotova namreč grozi, da se bo v Rusijo preselila, če francoske oblasti ne bodo preklicale usmrtitve dveh slonic po imenu Baby in Nepal. Usmrtiti pa ju nameravajo zato, ker so veterinarji odkrili, da bolehata za jetiko, zaradi česar ogrožata zdravje drugih živali in obiskovalcev živalskega vrta Tête d'Or v Lyonu.

Mestne oblasti so odlok o njuni usmrtitvi izdale že prejšnji mesec, a so usmrtitev po peticiji, ki jo je organiziral njun prvi lastnik in cirkuški vaditelj Gilbert Edelstein, čez božične praznike začasno odložili.

Sedeminsedemdesetletna Bardotova, dolgoletna borka za pravice živali, sicer velja tudi za glasno zagovornico Depardieuja, za katerega meni, da je bil deležen izredno nepoštene obravnave.