Ugrabitelju Castru dosmrtna ječa

Sodišče v Clevelandu je ugrabitelju treh žensk Arielu Castru prisodilo dosmrtno ječo brez možnosti pogojnega izpusta.

Objavljeno
01. avgust 2013 21.40
APTOPIX Missing Women Found
Ma. Ja., Delo.si
Ma. Ja., Delo.si

Cleveland − Sodišče v ameriški zvezni državi Ohio je Ariela Castra, ugrabitelja treh mladih žensk in očeta šestletne deklice, ki so maja po desetletju pobegnile iz ujetništva, obsodilo na dosmrtno ječo brez možnosti pogojnega izpusta, hkrati pa mu je izreklo tudi tisoč let zaporne kazni.

Triinpetdesetletni Castro, ki je prejšnji teden v zameno za izogib smrtni kazni priznal krivdo v 937 točkah obtožnice, med drugim za ugrabitev, mučenje, posiljevanje in napade, ki so privedli do spontanih splavov njegovih žrtev, se je po poročanju tujih tiskovnih agencij na današnji obravnavi opravičil žrtvam, vendar pa odločno zanikal, da je pošast, kakršnega ga prikazujejo. Zatrdil je, da je v njegovi hiši vladala harmonija in da so dekleta pristala v spolne odnose. Povedal je še, da je bil v mladosti tudi sam žrtev spolnih zlorab in da je spolni odvisnik, nikakor pa ni nasilen.

Castra so aretirali 6. maja, ko je 27-letni Amandi Berry po desetih letih ujetništva uspelo na pomoč priklicati soseda. Ta je s silo odprl hišna vrata, mlada ženska pa je skupaj s svojo šestletno hčerjo iz njegove hiše poklicala policijo. Policija je ob prihodu našla še dve ženski, ki so ju družine pogrešale zadnjih deset let - 23-letno Gino DeJesus in 32-letno Michelle Knight.