V Bangkoku se kljub izrednim razmeram nadaljujejo protesti

Več tisoč protestnikov se je zbralo pred vladnim uradom na severozahodu Bangkoka, protestirajo pa tudi v središču prestolnice.

Objavljeno
22. januar 2014 11.55
THAILAND-POLITICS-PROTEST
Ma. Ja., Delo.si, STA
Ma. Ja., Delo.si, STA
Bangkok − V tajski prestolnici Bangkok se kljub izrednim razmeram, ki so v skladu s torkovo odločitvijo danes stopile v veljavo, nadaljujejo protivladni protesti. Protestniki, ki zahtevajo odhod vlade premierke Jinglak Šinavatra, napovedujejo, da bodo na ulicah ostali, dokler ne dosežejo svojih ciljev, piše Slovenska tiskovna agencija.

Več tisoč protestnikov Protivladnega ljudskega odbora za demokratične reforme (PDRC), ki je na čelu protestov, se je zbralo pred vladnim uradom na severozahodu Bangkoka, od kjer oblasti upravljajo operacije za uveljavljanje izrednih razmer. O protestih poročajo tudi izpred sedeža policije v središču prestolnice.

Vlada je izredne razmere v prestolnici Bangkok in okoliških provincah razglasila včeraj, trajale pa bodo 60 dni. Z njimi se nameravajo oblasti spopasti z nemirnimi razmerami. Protivladni protestniki namreč že dneve blokirajo dele prestolnice, s čimer skušajo premierko prisiliti v odstop.

Z uveljavitvijo izrednih razmer bodo lahko oblasti odredile policijsko uro, osumljence zadržale brez obtožnice in izvajale medijsko cenzuro, piše STA. Izredne razmere oblastem dopuščajo tudi prepoved političnih zborovanj in razglasitev delov Bangkoka za zaprta območja.