V Bratuncu in Maglaju znova poplave

Prav Bratunac je bil sicer med tistimi občinami v BiH, ki so jih majske poplave najhuje prizadele.

Objavljeno
23. julij 2014 16.47
BALKANS-FLOOD/
Mo. B., Delo.si, STA
Mo. B., Delo.si, STA

Maglaj, Tuzla - Z nekaterih območij na severu in vzhodu BiH, ki so jih že maja povsem opustošile katastrofalne poplave, so v torek znova poročali o naraslih vodah. Neurja z ogromno količino dežja so med drugim divjala po občinah Bratunac, kjer je bilo poplavljenih kakih sto objektov in podrtih pet mostov, in Maglaj. Do danes so se razmere že umirile, poroča Slovenska tiskovna agencija.

Kot na spletni strani poroča Al Jazeera Balkans, so se s poplavami v Bratuncu med drugim spopadali v naseljih Kravica, Slapašnica, Glogova in Repovac. Voda je narasla po hudih neurjih in obilnem deževju v torek popoldne. Sprožili so se hudourniki, ki so poplavili več objektov in tudi povzročili veliko škodo na poljih in v sadovnjakih, piše STA.

Prav Bratunac je bil sicer med tistimi občinami v BiH, ki so jih majske poplave najhuje prizadele. Po navedbah tamkajšnjih prebivalcev je sicer v torek deževalo in pihalo bolj kot maja, a na srečo veliko krajši čas. Bi pa naj gladina rek v torek v samo nekaj minutah narasla na dva metra.

Še bolj od Bratunca je bil maja uničen Maglaj, kjer katastrofe, kakršno je takrat povzročila podivjana reka Bosna, ne pomnijo. Tudi iz te občine so v torek poročali o obilnih padavinah. Zaradi dežja sta tam bregove med drugim prestopili reki Jablanica in Rakovac ter poplavili nekaj deset objektov. Prizadeti sta bili naselji Jablanica in Bijela Ploča, še poroča STA.