V Dolomitih smrtna nesreča treh reševalcev

Alpinisti so iz še nepojasnjenega vzroka zgrmeli z 2581 metrov visoke gore Cridola.

sob, 11.08.2012, 13:41

Rim - V pokrajini Belluno na severu Italije so se v Dolomitih v petek popoldne smrtno onesrečili trije italijanski gorski reševalci, piše Slovenska tiskovna agencija.

Alpinisti so iz še nepojasnjenega vzroka zgrmeli z 2581 metrov visoke gore Cridola, padca sto metrov v globino pa ni preživel nihče.

Alpinisti, stari 28, 36 in 38 let, so sodelovali v programu urjenja - starejša dva sta mlajšega kolega dodatno usposabljala za poklic gorskega reševalca. Vsi trije so bili privezani z varnostno vrvjo, zato ni jasno, kako je prišlo do nesreče.

Iskalna akcija je stekla, potem ko se trojica v petek zvečer ni vrnila in so jo začeli pogrešati. Trupla so nato našli s pomočjo helikopterja.  V pokrajini Belluno naj bi v minulih treh letih umrlo že devet pripadnikov gorskih reševalnih služb.

Povezane novice

V sto letih gore vzele 1957 življenj
7. junij ob 09:00
Gorski reševalci imajo vsako leto več dela. Država jim je letos namenila 20.000 evrov manj.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se