V Mehiki na območju kartelov našli novo množično grobišče

Mehiške varnostne sile so prav danes na severovzhodu države prijele voditelja Zalivskega kartela in tolpe Los Zetas.

Objavljeno
19. junij 2014 14.34
MEXICO-MASS-GRAVE
Ma. Ja., Delo.si, STA
Ma. Ja., Delo.si, STA

Ciudad de Mexico − V mehiški zvezni državi Veracruz, kjer ima sedež eden najbolj krvoločnih kartelov − Los Zetas, so našli množično grobišče s trupli 31 ljudi, nekaterih močno pohabljenih, piše Slovenska tiskovna agencija.

Trupla 24 moških in sedmih žensk so pripadniki vojaške patrulje našli v ponedeljek, in sicer na zapuščenem ranču. Motiv umorov še ni znan, nekatere žrtve pa so bile po besedah tožilca iz Veracruza v grobišču več kot mesec dni. Med trupli je bilo 11 obglavljenih, številna pa so bila brez rok ali nog; preiskovalci so našli tudi ušesa in prste, je povedal policijski uradnik, ki je nadziral izkop.

Mehiške oblasti so v zadnjih letih odkrile več množičnih grobišč z več sto trupli žrtev spopadov med mamilarskimi karteli, ki se bojujejo za nadzor na več območjih. V državi Veracruz se spopadata kartela Zetas in Zalivski kartel, piše STA.

Mehiške varnostne sile so sicer prav danes na severovzhodu države prijele dva voditelja obeh kartelov, Juana Manuela Rodrigueza iz Zalivskega kartela in Ricarda Ivana Santilliana iz kartela Zetas. Med drugim sta osumljena umorov, ugrabitev, izsiljevanja ter prometa s prepovedanimi drogami, še dodaja STA.