V mehiškem otroškem domu našli več sto ugrabljenih oseb

Policija jih je odkrila zaradi prijave o petih ugrabljenih otrocih, ki naj bi jih tam zadrževali.

Objavljeno
17. julij 2014 16.49
MEXICO-CRIME-CHILDREN
Mo. B., Delo.si, STA
Mo. B., Delo.si, STA

Ciudad de Mexico - Mehiška policija je v otroškem domu odkrila skoraj 600 ljudi, predvsem otrok, ki so bili prisiljeni živeti v zanikrnih prostorih med podganami in insekti, je poročala Slovenska tiskovna agencija.

Policija je eno leto po tistem, ko je bila vložena prijava o petih ugrabljenih otrocih, vdrla v otroški dom, ki je v Zamori deloval več kot 40 let.

»Notri so našli pet ugrabljenih otrok, poleg teh pa še 450 drugih otrok in 138 odraslih, ki so jih v domu zadrževali proti njihovi volji,« je dejal preiskovalec Tomas Zeron. Kako natančno so ljudi zadrževali proti njihovi volji, Zeron ni pojasnil.

Odrasli so bili stari od 18 do 40 let, medtem ko je bilo med otroki šest dojenčkov.

Že obstoječa poročila o primeru so razkrila, da naj bi ustanoviteljica doma Rosa del Carmen Verduzco otroke prisilila, da prosjačijo na ulicah in da spijo na tleh med podganami, bili pa so tudi žrtev spolnih zlorab.

Otroci, ki so bili tam rojeni, so bili registrirani kot potomci Verduzcove, njihovi biološki straši pa niso imeli pravice, da jih vzgajajo.

Ena izmed žrtev je dejala, da je pri osemnajstih letih vprašala Verduzcovo, ali lahko odide, a ji ta ni dovolila, zato je ostala še nadaljnjih 13 let. V domu je nato rodila dve hčeri.

Verduzcovo in osem njenih delavcev so že aretirali, je sporočil državni tožilec Rodrigo Archunida.