V nesreči vlaka v predmestju Pariza več mrtvih

V pariškem predmestju Bretigny-sur-Orge je danes na železniški postaji iztiril vlak

Objavljeno
12. julij 2013 21.06
HONG KONG-ACCIDENT-TRAIN
Ti. K., Delo.si
Ti. K., Delo.si

Pariz - Vlak je potoval iz Pariza potoval v Limoges, so sporočile lokalne oblasti. Po navedbah francoskega notranjega ministra Manuela Vallsa je po začasnih podatkih v nesreči umrlo najmanj sedem ljudi, več deset je ranjenih, piše Slovenska tiskovna agencija.

Dodal je, da se število žrtev stalno spreminja, saj je več vagonov prevrnilo na tla. Predstavnik lokalnih oblasti je dejal, da je 12 ljudi huje ranjenih, od tega devet kritično.

Vlak s 370 ljudmi se je namreč iz še neznanega razloga razdelil na dvoje, ko je z veliko hitrostjo pozno popoldne prispel na železniško postajo.

»Vlak je na postajo pridrvel z veliko hitrostjo. Iz neznanega razloga se je ločil v dva dela. Del vlaka je nadaljeval pot, del pa se je prevrnil na peron,« je za AFP pojasnil policijski vir.

Vodja nacionalnih železnic SNFC Guillaume Pepy je novinarjem na kraju nesreče povedal, da je iztirilo šest vagonov. Najprej sta iztirila tretji in četrti, nato pa so sledili ostali, je dejal. Veliko potnikov naj bi sicer še vedno bilo ujetih v vagonih, ki so se ob nesreči prevrnili, navaja AFP.

Vzrok za nesrečo za zdaj še ni znan. »Ni bilo trčenje in ni bilo težav s hitrostjo,« je za AFP dejal vir pri SNFC.

Na kraj nesreče so bila napotena reševalna in policijska vozila ter reševalni helikopterji. Oblasti so medtem bolnišnice v pariški regiji že opozorile, naj bodo pripravljene na oskrbo ranjenih.