V novem strelskem pohodu v ZDA pet mrtvih

Moški je včeraj na območju kampusa kolidža Santa Monica ubil pet oseb, najmanj pet je ranjenih.

Objavljeno
08. junij 2013 11.16
Pi. K., Delo.si, STA
Pi. K., Delo.si, STA

Los Angeles - Na območju kampusa kolidža Santa Monica je moški v petek ubil pet osebe, še najmanj pet oseb je ranjenih.  Strelski pohod je nadaljeval v knjižnici, a na srečo ni nikogar zadel. Strelec je v knjižnici mrtev obležal pod streli policistov, je sporočila poveljnica policije v kalifornijski Santa Monici Jacqueline Seabroks.

Najprej je v hiši blizu kampusa ubil dve osebi. Hiša se je nato vnela, napadalec pa je ugrabil žensko z avtom in jo prisilil, naj ga pelje na univerzo. Med vožnjo je večkrat streljal na mestni avtobus, kjer je ranil najmanj tri ljudi. Ob prihodu na parkirišče kampusa je napadalec streljal na vozilo ter ubil voznika in hudo ranil sopotnika. Vmes je ranil več žensk. Oborožen je bil s polavtomatsko puško, priče pa poročajo, da so slišale tudi strele iz šibrovke. Motiv za pokol še ni znan, prav tako ne njegova identiteta, šlo pa naj bi za moškega med 25 in 35 letom starosti.

Seabrooksova je povedala, da so že aretirali nekega moškega, ki bi lahko bil povezan s strelcem, a so ga kasneje izpustili.

Do streljanja je prišlo v času, ko je predsednik ZDA Barack Obama nekaj kilometrov stran govoril o svoji zdravstveni reformi in preden se je srečal s kitajskim kolegom Xi Jinpingom nedaleč od Palm Springsa. Tajna služba je sporočila, da so seznanjeni z dogodki, ki pa so zadeva lokalne policije in na predsednikov urnik ne vplivajo.