V Rimu letalo zdrsnilo s steze

V nesreči so bili poškodovani trije ljudje, ki so jih prepeljali v bolnišnico. Nihče med njimi ni v življenjski nevarnosti.

Objavljeno
03. februar 2013 11.33
Italy Plain Off Runway
Ma. Ja., Delo.si
Ma. Ja., Delo.si

Rim − Med pristajanjem na rimskem letališču Fiumicino je s sinoči s steze zdrsnilo letalo romunske družbe Carpatair, na krovu katerega je bilo 50 potnikov in članov posadke. Pri tem so bili po poročanju francoske tiskovne agencije AFP poškodovani trije ljudje, ki so jih nemudoma prepeljali v bolnišnico. Po poročanju Anse nihče od poškodovanih ni v življenjski nevarnosti.

Preiskovalci še vedno preiskujejo vzrok nesreče, sumijo pa bodisi na slabo vreme − v času nesreče so pristajanje letala namreč ovirali vetrovi in dež − bodisi na pilotovo napako.

Romunska letalska družba Carpatair je partner italijanske letalske družbe Alitalia. Po navedbah italijanskih medijev sicer vse več podobnih incidentov meče slabo luč na to sodelovanje. Prejšnji mesec je moralo tako kmalu po vzletu zasilno pristati letalo družbe Carpatair na poti iz mesta Ancona v Rim. Še nekaj dni pred tem so na enem od letal zabeležili težave s pritiskom v potniški kabini.