V samomorilskih napadih v Siriji več mrtvih

V dveh samomorilskih bombnih napadih v sirski provinci Hama je danes umrlo najmanj 18 ljudi, od tega 11 otrok.

Objavljeno
02. maj 2014 14.46
SYRIA-CRISIS/
T. L., Delo.si, STA
T. L., Delo.si, STA
Damask - V dveh samomorilskih bombnih napadih v sirski provinci Hama je danes umrlo najmanj 18 ljudi, od tega 11 otrok, so poročali sirski državni mediji. Po navedbah Sirskega observatorija za človekove pravice so napadi terjali najmanj 15 življenj, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po poročanju sirske državne tiskovne agencije Sana so »teroristi« v mestih Džibrin in Al Humeiri razstrelili dve vozili.

Po navedbah direktorja sirskega observatorija Ramija Abdela Rahmana so večinsko prebivalstvo v omenjenih mestih alaviti, ki jim pripada tudi sirski predsednik Bašar al Asad.

V četrtek pa je bilo 33 civilistov ubitih v vladnem obstreljevanju tržnice v okrožju Alepa, ki je pod nadzorom upornikov.

Do smrtonosnega napada je ta teden prišlo tudi v mestu Homs v osrednjem delu države. V eksploziji dveh avtomobilov bomb je bilo v torek ubitih najmanj 100 ljudi. Do napada, za katerega je odgovornost prevzela teroristične mreže Al Kaida, je prišlo v četrti z večinskim alavitskim prebivalstvom.

Od začetka vstaje proti Asadovemu režimu marca 2011 je krvavi sirski konflikt zahteval že več kot 150.000 življenj. Kljub nasilju pa sirske oblasti nameravajo 3. junija izvesti predsedniške volitve.