V Španiji zasegli 11 ton hašiša

Kot so sporočile pristojne oblasti, so z operacijo razbili pomembno mrežo tihotapcev, ki je z drogo zalagala evropski trg.

Objavljeno
26. december 2012 15.30
Spain Drugs
Ma. Ja., Delo.si
Ma. Ja., Delo.si

Madrid − Španska policija je danes med obsežno operacijo zasegla enajst ton hašiša in aretirala 35 ljudi. Med aretiranimi je po poročanju ameriške tiskovne agencije AP 31 državljanov Maroka, trije Španci in državljanka Belgije. Kot so sporočile pristojne oblasti, so z operacijo razbili pomembno mrežo tihotapcev, ki je z drogo zalagala evropski trg.

Preprodajalci so po informacijah španske policije drogo iz Maroka na tovornjakih za gorivo in trajektih prepeljali v Španijo. V predmestju Madrida so drogo nato raztovorili. Od tam so del hašiša poslali v Madrid za prodajo, del pa so ga naložili na tovornjake, ki so bili skupaj z drugim, legalnim tovorom, namenjeni v tujino, med drugim v Belgijo, Veliko Britanijo, Francijo in na Nizozemsko.

Vodja policije Ignacio Cosido ni hotel oceniti vrednosti zasežene droge, dejal je le, da je precejšnja. Policija je sicer zasegla tudi več vreč z marihuano, okoli 150.000 evrov gotovine, 14 vozil, katerih vrednost ocenjujejo na okoli 400.000 evrov, in 109 mobilnih telefonov.